Biografie

Battersea smeedt songs. We zoeken catchy refreinen en gitaarlijnen. Ze duiken op waar we samen komen: in de studio, in de repetitieruimte. En als ze zich niet aandienen dan gaan we er goed voor zitten. Onze songs bouwen we op een sterk ritme en een dragende basis van bastonen. De gitaarpartijen zetten de toon voor de sfeer en vullen de vocale harmonieën aan. Elke snare, elke tokkel en elk contrapunt wordt gewogen, tot het staat als een huis.

We willen niet opvallen door franje, poespas en show maar we willen wel de aandacht krijgen en vasthouden. Dat betekent dat niet alleen de songs zelf nauwkeurig worden uitgewerkt; live moet het meer zijn dan een repetitie. De set kent een dynamiek en opbouw en loopt vloeiend door. We gebruiken geluidseffecten en muzikale samples als ze de liveshow karakter geven. Want we nemen luisteraars serieus: als we de kans krijgen om ons live te bewijzen, dan zullen we ons ook bewijzen.

Luisteraars die de refreinen van Muse, de drums van Foo fighters, de gitaren van Kings of Leon, de bas van U2 en de stem van Creedence waarderen, verteren Battersea goed. En ook iedereen die ooit naar AC/DC, Slayer, Johnny Cash of Bad Religion luisterde, hoort tijdens de soundcheck waar ieder van ons vandaan komt... of kan in ieder geval met ons verder over muziek praten. Erwin bestormde de podia in en om Nederland met metalband Mangled, Bennie speelde zalen plat met een rock n roll band, en Mike, Sander en Tom trokken door Nederland met hardcore punkband The Jux Junction. Al die ervaring in studiowerk, liveshows en songwriting komt samen in Battersea.

Sander Lucassen - Gitaar
Erwin Hermsen - Bas
Ben Hermsen - Zang 
Tom Voermans - Gitaar 
Mike Buise - Drums 

Discografie

Arguments & Sentiments
(2019)


To Ithaca
Arguments & sentiments
The Light
Meaning
The Just
A Sound
The Sight
An Offer
Chide
Lifted & Wounded
Hands On
Trapped


 
 
1880 Rehearsals
(2016)


The Just
Hands On
The Meaning
The Sound
Lifted and Wounded
(2012)


Lifted and Wounded
Attack from the Couch
Time You Left
Aiding & Abetting
Chide
 

Enkele recenties van Arguments & Sentiments:
White room reviews: "..Nederland heeft natuurlijk een aantal aansprekende rockbands met toegankelijk karakter. Battersea bewijst met deze langspeler dat ze staan te trappelen om dat publiek ook graag voor zich te winnen. Arguments & Sentiments laat horen dat ze de kwaliteit om dat te bereiken in zich hebben" 

Yourmusicblog.nl: "...And it is in the little details that you hear the quality at work. Not only from a sonic perspective, but also in breaks, hidden time signature changes and so on. This is high calibre melodic power pop / pop rock with a slight alternative touch and catchy as the flu in kindergarten"Enkele recenties van Lifted & Wounded:
Festivalinfo.nl: "...Battersea heeft met Lifted & Wounded gewoon een heel goede EP gemaakt..."  Volledige recensie, klik hier.
3voor12 Limburg: "...De band heeft met Ben Hermsen een ijzersterke zanger en het spel van de band is gewoonweg geroutineerd en goed..."